28 de juny del 2012

Flam de mel i mató amb cireres mig confitades

Avui toca participar a la convocatòria que fan cada mes les noies del Memòries d’una cuinera, aquest mes “mel i mató”.
Sempre intentem col·laborar-hi, tot i que de vegades hem de córrer per complir amb el termini de publicació. Avui no ha estat cap excepció i hem corregut per arribar a temps, però aquest mes no podíem deixar de fer-ho perquè aquesta setmana hem conegut en viu i en directe a la Judith del Món de Juju i a la Mònica de Coses de Llàbiro, les ànimes del Memòries, unes noies molt encantadores. Ara que les coneixem no els podíem fer el salt.
El nostre “mel i mató” l’hem convertit en un flam, la Mariona Quadrada, en el darrer curs de Cuina d’estiu ens en va donar la recepta. És deliciós i combinat amb cireres mig confitades que ens va regalar l’oncle Celestino de la Fatarella encara és més bo.


INGREDIENTS:

- 300 g de mató

-  4 ous sencers

- 2 rovells
- ½ l de llet
- 175-200 g de mel de taronger o la que tingueu
- 200 g de sucre per al caramel
- 300 g de cireres i 150 g de sucre

S’engega el forn a 150º, s’hi posa una llauna rectangular amb aigua. Entretant, es barreja la llet, els ous i la mel amb el túrmix. S’hi afegeix el mató esmicolat i es remena amb un batedor manual. Caramel: es posa el sucre en un cassó al foc, quan agafa color de caramel s’hi posa un raget d’aigua (amb compte perquè esquitxa) espesseix. Se’n posa una mica al cul de les flameres i s’hi aboca la barreja del flam. Es posen les flameres a dins de la llauna amb aigua que tenim al forn i es couen al bany maria uns 20 minuts. Si el fem amb flamera grossa el temps de cocció serà d’uns 45 minuts o fins que veiem que està cuit.
Cireres: es posa el sucre i les cireres en un cassó al foc fluix i s'hi té fins que el sucre s'ha desfet i començat a fer-se un xaropet, tot plegat uns 20 minuts.

Marxem corrents a sentir la Tronada de Reus, que avui és vigília de la Festa Major de Sant Pere.

 

11 comentaris:

  1. És que quan es coneix a les super germanes blocaires no pots fer res més que estimar-les, t'ho dic per experiència!! (quina ràbia no haver estat a aquest taller! jeje)
    Aquest flam és fantàstic! Feliç Sant Pere!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó. Bon Sant Pere a tu també per la part que et toca, jajaj!

    ResponElimina
  3. Noies, sort perquè ara ja us tenim fitxadíssimes! ja,ja,ja
    Va ser el millor del "taller exprés".
    Petons i moltíssimes gràcies per participar, gaudiu molt de la festa major.

    ResponElimina
  4. El flam de mató ha de tenir una textura bonisima!! La foto ho diu tot. Petonets i que disfruteu de les festes de Sant Pere!!

    ResponElimina
  5. que bo que ha de ser aquest flam! no hi havia caigut amb aixo de fer flam de mato i mel!! irresistible sens dubte! petns

    ResponElimina
  6. Bonic i ben bo!! Espero que la tronada acabés bé!! Aquest Sant pere, de vegades, té unes coses... he he

    ResponElimina
  7. Aixó te una bona pinta que no vegis! el flan deu de estar super bó!!

    et segueixo:D

    ResponElimina
  8. Ummm, us ha quedat genial. A mi també em va agradar molt conéixer tant blogger al curs. Un petonet i felicitats per la vostra proposta.

    ResponElimina
  9. jijiji, sort que heu participat, pq sinó... ,P un flam fantàstic!!! molts petonets guapes!!!! i gràcies per participar.

    ResponElimina
  10. Quin flam de campionat!!! amb el que m´agraden, he fet d´ou, taronja i poma, i aquests els compro de tant en tant, ara m´animaré:))) petonas

    ResponElimina
  11. Prenc nota d'aquest flam. Sembla boníssim!
    Marta

    ResponElimina